Erfrecht

 •   Legitieme portie

  Als u bent onterfd dan bestaat er altijd nog de ‘legitieme portie’ waarop u aanspraak kunt maken. De erfenis zal dan alleen uit geld bestaan en niet uit spullen. De legitieme portie bestaat uit een percentage van uw aandeel van de totale erfenis. Advocaat erfrecht Mona Raaijmakers kan dit aandeel voor u berekenen. Maar dit aandeel kan groter zijn dan op het eerste oog lijkt. Zo kunnen er tijdens het leven schenkingen zijn gedaan aan bijvoorbeeld een broer of zus die opgeteld moeten worden het aan u uit te keren bedrag nog hoger wordt. Advocaat legitieme portie Mona Raaijmakers kan u helpen deze stukken boven water te krijgen zodat u het juiste bedrag krijgt uitgekeerd waar u wettelijk recht op hebt. Er zit wel een termijn aan het inroepen van dit recht, als u die laat verstrijken, verspeelt u dit recht.  Roep dus direct deskundig advies in van Mona Raaijmakers: 06-29415186 of raaijmakers@hollandadvocatenkantoor.nl.

 •   Verdeling erfenis

  Advocaat verdeling erfenis Mona Raaijmakers helpt bij de vaak complexe afwikkeling van erfenissen. Zo moeten de erfgenamen in kaart worden gebracht, het testament uitgelegd worden, weten of het verstandig is om het testament te aanvaarden omdat er bijvoorbeeld ook schulden zijn, de volmacht of executeur worden aangewezen, de verklaring van erfrecht worden opgesteld, de inboedel verdeeld, de lopende abonnementen worden opgezegd, etc. In al die stappen is goed advies een recept voor een goede en efficiënte afwikkeling. Bel of mail daarom voor steun en advies in dit proces: 06-29415186 of mail: raaijmakers@hollandadvocatenkantoor.nl.

 •   Executeur

  Een testamentair executeur verdeelt de nalatenschap en is belast met enkele taken. Zo maakt hij of zij een omschrijving van de boedel en betaalt de schulden. Problemen die daarbij kunnen rijzen zijn bijvoorbeeld de vraag of ook een woning mag worden verkocht om eventuele schulden te voldoen en of een executeur zelf mag verdelen. Ook kan een executeur in bepaalde gevallen worden ontslagen. Advocaat executeur adviseert cliënten in deze situaties. Aan de andere kant kan de executeur in de uitvoering van diens taken ook behoefte hebben aan deskundig advies. Bel daarom met Mona Raaijmakers 06-29415186.

 •   Kindsdeel

  Indien een van uw ouders overlijdt hebt u recht op slechts een deel van de erfenis omdat u moet delen met partners van uw ouder of broers of zussen. Het zogenoemde kindsdeel is vaak niet direct opeisbaar indien nog een biologische of stiefouder in leven is. De langstlevende partner van uw ouder heeft dus recht op vruchtgebruik van bijvoorbeeld de echtelijke woning. Het staat de langstlevende partner vrij om te doen met het geld of de woning wat hij of zij wenst, tenzij anders bepaalt bij testament. Een uitzondering daarop vormt bijvoorbeeld de situatie dat de langstlevende ouder de erfenis verkwist, of failliet gaat. Zo zijn er meer situaties te bedenken. Een andere mogelijkheid om het kindsdeel opeisbaar te maken is door een beroep te doen op wilsrechten. Dit voorkomt dat de erfenis wordt opgemaakt. Indien u dus wilt voorkomen dat de erfenis opgemaakt wordt dan doet u er verstandig aan om direct contact op te nemen met een advocaat kindsdeel. Bel advocaat Mona Raaijmakers: 06-29415186.

 

LEGAAT VAN DE LEGITIEME PORTIE

Er is tijdens het leven een schenking gedaan aan een van de erfgenamen, welke gevolgen heeft dit voor de legitieme portie? N...

Lees meer

ERFRECHT LEGITIEME PORTIE EN GIFTEN

Kan een erflater door het doen van schenkingen de legitieme portie (doelbewust) verkleinen? In de wet wordt een onderscheid gem...

Lees meer
Archief
 • Huurgeschil

  Huurgeschil

  Mona Raaijmakers is gespecialiseerd in het huurrecht en kan u snel helpen.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.