Legitieme portie

Als u bent onterfd dan bestaat er altijd nog de ‘legitieme portie’ waarop u aanspraak kunt maken. De erfenis zal dan alleen uit geld bestaan en niet uit spullen. De legitieme portie bestaat uit een percentage van uw aandeel van de totale erfenis. Advocaat erfrecht Mona Raaijmakers kan dit aandeel voor u berekenen. Maar dit aandeel kan groter zijn dan op het eerste oog lijkt. Zo kunnen er tijdens het leven schenkingen zijn gedaan aan bijvoorbeeld een broer of zus die opgeteld moeten worden het aan u uit te keren bedrag nog hoger wordt. Advocaat legitieme portie Mona Raaijmakers kan u helpen deze stukken boven water te krijgen zodat u het juiste bedrag krijgt uitgekeerd waar u wettelijk recht op hebt. Er zit wel een termijn aan het inroepen van dit recht, als u die laat verstrijken, verspeelt u dit recht.  Roep dus direct deskundig advies in van Mona Raaijmakers: 06-29415186 of raaijmakers@hollandadvocatenkantoor.nl.

 

Wie zijn legitimarissen?

Legitimarissen zijn afstammelingen van de erflater, of diegenen die middels plaatsvervulling zijn geroepen. Verder moet de legitimaris op het tijdstip van het openvallen van de erfenis bestaan, met uitzondering van het ongeboren kind.  Hebt u hier vragen over de legitieme portie? Win deskundig advies in van Mona Raaijmakers: 06-29415186 of mail  raaijmakers@hollandadvocatenkantoor.nl.

 

Legitieme breukdeel

Artikel 4:64 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek bepaalt de legitieme portie van een kind van de erflater op de helft van de waarde waarover de legitieme porties worden berekend, gedeeld door het door erflater achtergelaten personen. Welke personen hier toe doen, vindt men in artikel 10 lid 1 onder a van boek 4 van het Burgerlijk Wetboek.  Hebt u hier vragen over? Win deskundig advies in van Mona Raaijmakers: 06-29415186 of mail raaijmakers@hollandadvocatenkantoor.nl.

LEGAAT VAN DE LEGITIEME PORTIE

Er is tijdens het leven een schenking gedaan aan een van de erfgenamen, welke gevolgen heeft dit voor de legitieme portie? N...

Lees meer

ERFRECHT LEGITIEME PORTIE EN GIFTEN

Kan een erflater door het doen van schenkingen de legitieme portie (doelbewust) verkleinen? In de wet wordt een onderscheid gem...

Lees meer
Archief
 • Bijstandsuitkering en UWV

  Bijstandsuitkering en UWV

  Is uw uitkering stopgezet en zoekt u naar een advocaat die gespecialiseerd is in uitkeringen?

  Lees meer
 • Huurgeschil

  Huurgeschil

  Mona Raaijmakers is gespecialiseerd in het huurrecht en kan u snel helpen.

  Lees meer
 • Erfrecht

  Erfrecht

  Advocaat verdeling erfenis Mona Raaijmakers helpt bij de vaak complexe afwikkeling van erfenissen.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.